Virtual Machine Manager 2008 R2 Release Candidate

By , 6 juni, 2009 13:58

System Center VMM 2008 R2 er klar som Relase Candidate, og kan lastes ned via MS Connect (https://connect.microsoft.com/site/sitehome.aspx?SiteID=799). Microsoft skal etter planen ferdigstille VMM 2008 R2 (RTM) innen 60 dager etter realiseringen av Windows Server 2008 R2. Noen av nyhetene og forbedret funksjonalitet:

Storage Migration
VMware har gjennom vMotion muligheten for å flytte en virtuell maskins ”storage”, og VMM 2008 kan i R2 styre VMware vMotion. Nå vil slik funksjonalitet også bli mulig med Hyper-V for flytting i hosten eller mellom hoster med minimal nede tid. Hyper-V er i dag (før WS 2008 R2) låst til å kun ha en VM per LUN. Nyhetene for Hyper-V er at man etter R2 kan kan bruke et Cluster Shared Volume (CSV). Les med om CSV her: http://blogs.msdn.com/clustering/archive/2009/03/02/9453288.aspx

Tredjeparts CFS vil også bli støttet for de leverandører som har tilsvarende funksjonalitet som CSV.  Veritas volume manager vil også bli støttet ved å administrere diskene som en cluster disk ressurs.

Avsjekk av kompatibel maskinvare av før flytting av VM
Før flytting av en VM til en ny vert server, vil VMM 2008 R2 sjekke om vert serveren har en kompatibel CPU og tilstrekkelige krav for å kunne kjøre VMen som skal flyttes. Dersom vertserveren ikke er kompatibel, kan VMM 2008 R2 dersom funksjonen er aktivert, konvertere VMen slik at den begrenser bruken av visse CPU funksjoner.

 Kø funksjonalitet for Live Migration
Dersom det foregår flere samtidige Live Migrations kan man risikere at flyttingen blir mislykket på grunn av ”kollisjoner” i Live Migration arbeidet. VMM 2008 R2 setter Live Migration automatisk i kø og prøver på ny i bakgrunnen. Dette er hendig når man ønsker å flytte mange VMer i en klynge/samtidig. Les med om Live Migration og denne funksjonens arkitektur i WS 2008 R2 i ”LiveMigrationWhitepaper.xps” fra Microsoft: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=FDD083C6-3FC7-470B-8569-7E6A19FB0FDF&displaylang=en

Post to Twitter Post to Facebook Post to LinkedIn

Panorama Theme by Themocracy